Jeg er blevet opfordret til at lave dette blogindlæg af nogle søde kolleger på Jægerspris Skole, som Karina trakterede med “Hvid glögg” på et teammøde i december (opskrift fra mig).
Opskriften har jeg egentlig fra “Viggi’s“, som havde sin egen mad-container stående på Hasselgård imens jeg boede der. Viggis eksisterer såmen stadig – han holder blot til i køkkenet i Sorø Hallerne, og laver stadig fuldstændig fantastisk mad – også “ud-af-huset”.
Hvid Glögg
- 50 cl Glögg-ekstrat (fx. Blombergs)
- 2,25 – 2,5 liter æblemost
- 50 cl. Calvados (1 flaske – æblebrændevin)
- Sukker
- Fyld: æbletern (små) og mandelsplinter
Ekstrat og æblemost varmes, calvados tilsættes. Smages til med sukker. Lige inden glögg’en serveres, tilsættes fyldet, så æbleternerne er “rå”.
Skriv et svar