Noget af det jeg (og børnene) spiser mest af, er havregrynskugler. Især i starten af december. Og jeg har netop lavet en ordentlig portion af “Luksus havregrynskuglerne”, som er dem med marcipan i. I får da lige opskriften:
500 g havregryn, 375 g flormelis, 250 g smør, 125 g kakao, 2 dl fløde, 3/4 ss vanillesukker, 250 g marcipan, evt. 1 ss romessens. Alt æltes sammen og stilles i køleskab til dejen er afkølet. Formes herefter til kugler som kan pyntes som man vil med fx. kokos, krymmel osv.
Jeg ved godt at det lyder af meget, med 500 g havregryn osv. men her i huset “fordamper” den slags med lynets hastighed og alle er enige om at nissen, da vist er i konfektdåsen ud over at spise risengrød.
Sebastian (6½ år) har lavet et til-og-fra gavemærke ude i SFO’en, som han kom med og sagde at det skulle jeg have. Han var så stolt og glad. Han synes ikke det er helt nemt at klippe buerne i hjerterne med saksen, så han selv bliver tilfreds, men dette gik an.
Sidste år lavede jeg disse juletræer med børnene, hvor jeg klippede kræmmerhuset og hvor børnene rullede papir rundt om strikkepind og var med til at lime/klipse på og pynte med glimmerlim.
Hvad laver I af pynt med jeres børn? Links i kommentarerne modtages med kyshånd.
Skriv et svar