Skipper til rally med sødt gruppepres

Jeg har tilmeldt Skipper (endnu) et spotkursus (1 x ugentligt, 6 gange) i rally-lydighed hos Johanna Allanach. Vi træner indendørs i Working Paws hallen, der ligger i Stestrup på Midtsjælland.

Skipper udvikler sig rigtig fint, og er meget ivrig og lærevillig. Min førerudfordring er, at han er min første bette hund, så der skal nogle lidt andre belønningsmetoder til for at fastholde hans iver (sammenlignet med mine border collier). I øjeblikket veksler jeg imellem leverpostej på tube, stænger i skiver og kaninskind/legetøj. Skipper er ret vild med leverpostejen og går ca. 5 skilte på en lille klat.

Efter træningen i dag, var der dømt sødt gruppepres fra Charlotte/Olga og Gitte/Chip. “Kom nu Sofie… har du meldt til prøve?”, “Vi spammer dig med kærlige-kom-nu-sms’er til du melder til”. Super sødt og det skub jeg havde brug for. En aftenprøve d. 3/12 dukkede op i BorderCollie-Klubben, og vupti… Skipper er tilmeldt sin første officielle DKK-prøve. Jeg har fået startnr. og rallybog til ham (han er uden stamtavle, så vi kommer ikke til at blande os med DM-folkene).

Selve øvelserne på skiltene er en videreudvikling af de øvelser Johanna har trænet med os på Foundation/hvalpe- og unghundeholdene. Fx. gå rundt om fører bliver nu blot udvidet til gå rundt om fører under gang (kommandoer: “rundt” (med uret) og “walk-on” (mod uret). “Twist” (mod uret) og “Turn” (mod uret) bliver flittigt benyttet i alle vendinger på rigtig mange skilte.

Dette sidder “lige i skabet”:

  • Skippers fri ved fod, både højre og venstre side, får jeg altid meget positive bemærkninger for. Den bliver gået med pondus og meget stor “cute”-faktor. Jeg har egentlig ikke arbejdet så meget for den, da det var sådan Skipper tilbød den, stort set fra starten af hans træning.
  • Feltet er forstået og Skipper løber gerne villigt ud og vender front mod mig inden han lægger sig i dæk i feltet. Han lægger sig i dæk stort set uden kommando.
  • Spring under gang, hvor jeg går forbi springet og han skal komme ind på plads er som det skal være.
  • Ignorering af forstyrrelser/andre hunde imens vi arbejder på banen. Skipper er god til at holde fokus – især hans teenage-alder taget i betragtning (han bliver 18 måneder i morgen).

Dette kan vi blive bedre til og arbejder vi på:

  • Selv finde “plads”-position (stående) og arbejde mine meget tydelige håndtegn væk.
  • “Bliv”, både sit-dæk-stå, når jeg skal gå rundt om ham, eller hente/bringe-øvelsen.
  • Spring, hvor Skipper skal indtage en position efter springet og først springe tilbage på kommando, samt finde “plads”/”fod” arbejder vi på. Jeg skal bruge meget tydelige håndtegn før position indtages, tilbage-spring udføres dog fint.
  • Synkron-vendinger (tulipan, springvand, synkron venstre/højre) arbejder vi på, da tempoet er ekstremt højt i Skippers “turn” og noget langsommere i “twist”, – vi skal have det til at se mere synkront ud.
  • Snoren! … er nok vores største udfordring. Jeg har ikke helt fundet tricket endnu med hvilken en snor vi skal bruge, og om jeg skal vælge selen eller halsbånd. Skipper er enormt følsom på snoren, og dukker sig meget (og kan også finde ud af at undvige/løfte poter/bakke osv), hvis den kommer “svingende” rundt i fx. tysker-vendinger eller gå rundt om. Jeg eksperimenterer lidt, da det er et KRAV i begynder-klassen at have snor på hunden. (SUK! … må bare satse på at vi laver 100 point første gang, så vi hurtigt kan komme videre i øvet-klasse, hvor snoren skal være taget af – JUBIII).

Til næste gang (på tirsdag), har vi fået til opgave at lære Årets Hund Begynder-banen udenad… jeg er i gang!

Årets hund 24-09-2017 Begynder


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.