Det er blevet en tradition for Tanja og jeg at mødes en dag i december og lave julekonfekt sammen. Så udstyret med mandler, chokolade, lakridspulver, sukrin, havregryn, kakao, smør og pynt i (meget) store mængder mødtes vi fredag eftermiddag og gik i gang.
Det er mine børns opgave at lave havregrynskugler.
Jeg bruger følgende opskrift (ikke LCHF) men velsmagende:
250 g havregryn, 100 g smeltet smør, 150 g flour melis, 50 g kakao, 1 dl piskefløde, 1 tsk vanillesukker, 1 ss rom-essens evt. en klat overskydende marcipan.
Alt røres sammen og stilles i køleskabet et par timer. Tril og pynt kuglerne, der opbevares i køleskab (hvis de når så langt).
Imens børnene hyggede med havregrynskuglerne producerede Tanja og jeg en del LCHF-konfekt. Opskrifterne på “Marcipan med kokos og vanille, Lakridsmarcipan, og Kakaomarcipan” finder du her.
Lakridsmandlerne blev også gentaget.
Og så lavede vi et par af sidste års mega-hits (ikke LCHF):
Så nu er konfektbøtterne fyldt op, men jeg har en kraftig fornemmelse af at det ikke varer helt til jul.
Skriv et svar